Menu Sluiten

356 Speedster

De geschiedenis van de eerste straatversie van deze auto begint vrij onopvallend. Dat was geen wonder, kort na de Tweede Wereldoorlog viel het niet mee om het hoofd boven water te houden. Het team werkte vanuit een voormalige houtzagerij, een verre van ideale plek voor autoproductie. De Duitse oorlogsvoering had veel vitale productie-onderdelen gevorderd en men kon slechts met veel moeite materiaal vanuit het buitenland naar Duitsland halen.

Problemen werden echter opgelost en de ontwikkeling van het eerste prototype werd doorgezet.  Zelfs nog voor het prototype was afgebouwd begon de planning voor  de 356 als hardtop en cabriolet.

De 356 Speedster werd in september 1954 opgenomen in het normale produktieprogramma

Tegenwoordig is een echte 356 Speedster een zeldzaamheid geworden. En als ze aangeboden worden kosten ze een vermogen.

Als u ervoor kiest de 356 Speedster zelf te bouwen bent u bij Van Grinsven Classics aan het goede adres.

Van Grinsven Classics levert de body kant en klaar af zodat u hem alleen nog maar op uw kever chassis hoeft te laten zakken.

De body is voorzien van een degelijk stalen frame wat de stijfheid van de auto ten goede komt.

De body van Van Grinsven Classics wordt geleverd inclusief alle losse aanbouwdelen zoals deuren, kleppen en bumpers. De deuren en kleppen zijn reeds gemonteerd en afgehangen in de body. Hierbij wordt uiteraard gelet op het juist afhangen van deze delen zodat alle naden netjes en overal gelijk zijn. De body is standaard afgewerkt met een geweven mat. Hierdoor ziet ook de onderkant van de body er netjes uit en zitten er geen scherpe stukken polyester aan de onderkant.

Deuren en voor- en achterklep zijn aan de binnenkant verstevigd met koolstof/kevlar.

Indien u geïnteresseerd bent in onze producten kunt u contact opnemen met ons via het contactformulier op onze website.

Van Grinsven Classics levert ook alle onderdelen voor de bouw van uw eigen Speedster.

Alle onderdelen welke benodigd zijn voor het kever onderstel kunt u ook bestellen bij Van Grinsven Classics. Het is wel van belang dat u hierbij duidelijk het type en bouwjaar van uw onderstel vermeld bij uw bestelling of prijsaanvraag.

Voor onderdelen kunt u inmiddels ook terecht op onze webwinkel, http://www.kever-onderdelen.com

Mocht u opzoek zijn naar producten die niet in de webwinkel te vinden zijn kunt u altijd contact opnemen!